(V)erken jezelf

“Iemand die zichzelf overwint is krachtiger dan iemand die 1000 man verslaat”

De verkennende tocht in je binnenwereld is mooi, bijzonder en verrijkend. Jouw binnenwereld creëert ook je buitenwereld en wanneer je je energie leert regisseren, regisseer je ook de energie in de buitenwereld. Wat je uitstraalt krijg je terug.

Onderweg op reis kan je van alles tegenkomen: angst, pijn, verdriet maar ook: blijdschap, heelheid, ontroering en liefde. Geen van deze zijn verkeerd, niks is goed of slecht maar dit kan wel zo ervaren worden in de wereld van dualiteit waar warm zonder koud niet bestaat en licht niet zonder donker.

Het kan moeilijk of beangstigend zijn om jouw binnenwereld te (v)erkennen. Sommige emoties zijn niet leuk om te ervaren en de kans is er dat je er dan liever afstand van neemt, van wegloopt. Maar niks is zo waardevol om deze emoties te helen, deze donkere plekken binnenin in het licht te zetten. Deze tocht laat je groeien en deze groei, deze evolutie neem je je hele (ziele)leven mee. Je energie gaat (weer) stromen en je gaat stralen. Dit veranderd ook jouw buitenwereld.

Na het verkennen en ont-dekken volgt acceptatie (niet vanzelfsprekend), je leert jezelf kennen. Doordat blokkades (vastgezette energie) vrij worden gemaakt kan je ook dieper in je zelf  gaan en leer je prachtige dingen. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat vind ik echt leuk om te doen? Waarom zijn bepaalde patronen nog in stand? Waarom gedraag ik me zo? Wat is mijn passie? Wat is mijn talent? Zo zijn er talloze ontdekkingsvragen waarin je jezelf kan leren kennen en waarmee jij jouw unieke stukje hier op de Aarde neerzet. Accepteer wat er is en wat je tegenkomt. Lukt dat niet (meteen)? Niet erg! Ont-moet jezelf hier in, je moet niks veranderen. Accepteer wie je werkelijk bent en dan vind de echte ontmoeting plaats. Geniet vooral van deze reis en de schatkisten met blinkende parels die je tegenkomt. Je zult zien dat ook de ervaringen in de buitenwereld vloeiender gaan als je mag zijn wie je werkelijk bent.

Parels liggen niet aan de kust. Als je er één wilt zal je ervoor moeten duiken.

~Chinees spreekwoord