Waarom is aarden belangrijk?

Heb jij het ook zo druk in je hoofd? Dat is niet gek! Zeker niet in deze tijd waar je overal geconfronteerd word met het Corona virus. Beperkt door de maatregelen ben je waarschijnlijk veel meer thuis, dichtbij de TV, laptop en haal je je mobiele telefoon nog veel meer uit je broekzak. Al deze activiteit in je hoofd, het nadenken, kost enorm veel energie. Het brein verbruikt ontzettend veel brandstof veel meer dan dat je met je lichaam aan de slag gaat. Veel verbruik van deze energie is ook helemaal niet nodig. Die 6.200 gedachten hebben we die dag echt niet nodig en zijn dus overtollig. Door te aarden kunnen we deze overtollige energie afvoeren in de grond, net als een geaard stopcontact dat doet. Hou ruimte over voor de dingen die er echt toe doen door aarding! 

INHOUDSOPGAVE

Wat is aarden?

Aarding heeft alles te maken met het eerste chakra. Te maken met bestaansrecht, geld, je huis en vooral met twee benen op de grond staan. Aarden is datgene wat in je hoofd zit ook daadwerkelijk te manifesteren in het hier en nu. Aarden is hetgeen doen wat nu belangrijk is. Hetgeen doen zonder de trauma’s en angst van gisteren en de onzekerheid van morgen. Wil je je doelen bereiken en echt neerzetten? Zorg dan dat je met beide benen op de grond staat. Zo kunnen die fantastische ideeën ook echt vorm krijgen.

Hoe kan je aarden?

Sporten, wandelen, slapen en in de natuur zijn. Zo kan je aarden. Bewegen, dansen, schoonmaken, opruimen en afwassen. Fysiek met je lichaam aan de slag gaan en compleet aanwezig zijn in het hier & nu: 

Jouw grootsheid is hier en nu. Jouw blijdschap is hier en nu.

~Napoleon Hill

Om volledig bezig te zijn met wat je doet in het hier en nu, in plaats van het werk te noemen, realiseer je je dat het spelen is.

~Alan Watts

Veel mensen gaan ook graag ’s ochtends met blote voeten door het gras in de tuin wandelen. Onze schoenen met rubberen zolen blokkeren de connectie en verbinding met de aarde en dan missen we de aarding. Ook de wisseldouche helpt enorm bij het direct weer aanwezig zijn in je lichaam. Maar goed.. heb je daar tijd voor? Net voor een sollicitatiegesprek? Vlak voor een date? Net op dat moment waarbij je heel erg in je hoofd aanwezig bent? Waarschijnlijk niet.. Daarvoor kan je mediteren maar eerst:

Zenuwachtig? Stop je stekker in het stopcontact

Ik noem net het sollicitatiegesprek.. Een prachtig voorbeeld. Het gesprek heb je al honderd keer in je hoofd gehad, maar daar zit je dan in de wachtzaal tot je aan de beurt bent met nog tig andere kandidaten.. Alles kwijt.. Je hoofd zit te vol met van alles en nog wat. Verbinding met de grond? Volgende week misschien, maar niet nu, het moment dat er toe doet. 

Dit scenario is op meer voorbeelden toepasbaar. Bijvoorbeeld de date. Het terugzien van iemand na jaren, een verkoopgesprek van een mega deal, een…? Vul zelf maar in. Maar net zoals bij het sollicitatie gesprek heb je maar één kans om een eerste indruk te maken. Die eerste 5 seconden tellen! Je bent al uitgenodigd voor het gesprek, je CV is gecheckt. Je voldoet anders zat je daar niet, het gesprek gaat om de mens, om wie je bent. Maar als je niet volledig aanwezig bent in het hier en nu, in je lichaam. Ben je dan wel je zelf?

Geen douche in de buurt, even snel hardlopen zit er ook niet in en er is ook geen gras in de buurt. Wat kan je dan doen? Mediteren.. Gewoon even 5 minuten op de wc voordat je gesprek begint. Of wat mij betreft in de trein onderweg naar je afspraak. 

Daarvoor heb ik deze meditatie ontwikkeld:

Geleide meditatie aarden

Heb je de meditatie liever zonder begeleiding? Gebruik dan deze vocale versie:

Voel je verschil na deze 6 minuten? Doe er je voordeel mee! Welkom op Aarde 🙂